Bästa operativsystem för bärbara datorer

Alla som har en dator behöver ett operativsystem för att den ska kunna användas. Vilket system du ska välja beror på vilken dator du har och vilka behov du kommer att ha. Det är bra att känna dig själv och dina egna värderingar. Värderar du enkelhet, att den tar lite plats eller att den är snygg? Trots att det finns många att välja mellan är det några operativsystem som är favoriter av många. Nedan följer beskrivningar på de topp tre bästa operativsystemen som finns att använda idag.

Det mest använda operativsystemet

Bästa operativsystem för bärbara datorerWindows XP är en av de mest klassiska av alla operativsystem som fortfarande används idag. Medan det kan ta ett tag att installera är det fortfarande tåligt och är enkelt att använda. I ett rent XP program finns det inte mycket som är förinstallerat, men det finns många saker att ta hem efteråt. Windows XP är perfekt för den som vill ha en standard och enkelt programvara med många extra funktioner. Dock börjar det bli gammalt, vilket betyder att många tillägg från förr kan innehålla virus. Se efter vad du installerar och var ifrån.

Andra bra operativsystem

Har du en Apple dator är det mest troligt att du använder dig utav deras egna operativsystem OS. På en Apple dator fungerar nämligen både Windows och OS vilket gör att du kan bestämma helt fritt. Det mest omtyckta operativsystemet från Apple är Mac OS X 10.4 Tiger som anses både snyggare och mer användarvänligt. Nackdelen kan vara att det finns få spel och det fungerar endast på Apples egna produkter. Men för alla som har en Mac och är intresserade av ett stilrent operativsystem är Mac OS X 10.4 Tiger värt att prova.

Ett mycket mer okänt operativsystem är Damn Small Linux 3.3. Är du ute efter ett operativsystem som tar så lite plats som möjligt är detta perfekt för dig. Eftersom det är litet går det även snabbt att köra igång. Trots att det är väldigt litet finns det många saker att göra och du kan anpassa det helt efter ditt eget behov. Det negativa med denna är att det kan vara svårt att lära dig om du inte tidigare jobbat i Linux. Men om du är villig att lära dig eller kan sedan innan är det perfekt.